Street Spirit av Radiohead

Street Spirit av Radiohead er en video fiksert på hopping. Her hoppes det både opp, ned og sidelengs. Det hoppes ned fra taket av en bobil, og ned på taket av et biltak, eller rett og slett bare opp og ned på bakken uten noen særlig synlig grunn. Det hoppes også over en veivende pinne for å gjøre ting litt mer interessant. Til og med hundene hopper i denne videoen. Det meste skjer også i sakte film, slik at de av oss som er litt trege  oppfattelsen skal få med oss at, ja, her hoppes det faktisk!

Andre høydepunkt i videoen innebærer flygende maling, flygende stoler, destruktiv knusing av glass med en hammer uten uten noen synlig grunn, og en gjesteopptreden av en rabiat utseende hest som springer vilt rundt på campingplassen. Det eneste jeg kan tenke meg som egentlig kunne mangle i denne videoen kalt “Street Spirit” måtte vel kanskje være en gate….men kanskje slike detaljer som for blir behandlet på et mer spirituelt eller kunstnerisk nivå som ikke er så lett forståelig for mindre opplyste av min type?

I følge Sangeren Thom Yorke er “Street Spirit”, en alternativ rockelåt først spilt av rockebandet Radiohead på deres andre album “The Bends” i 1996, en av deres sørgeligste og mest emosjonelle låter. Yorke beskriver låten som “en mørk tunnel uten lys i slutten. Som bandets niende singelhit oppnådde denne sangen femteplass på den britiske singellisten.

I følge Yorke var ble han inspirert til å skrive lyrikken for sangen etter å ha lest boken “The Famished Road (Ben Okri, 1991)”, mens mye av inspirasjonen for melodien kommer fra arbeidet til R.E.M.

Musikkvideoen for Street Spirit som ble publisert i Februar 1996, og ble laget av regissøren Jonathan Glaze ble laget i svart hvitt. Videoen ble innspilt i ørkenen utenfor Los Angeles

Privacy Policy