Rockit av Herbie Hancock

Den sjokkerende beskjeden som denne musikkvideoen, Rockit av Herbie Hancock, åpner med legger alminnelig barnelærdom i ruiner. Til helvete med melka. Ikke drikk melka di. To flasker melk blir demonstrativt sparket bort fra døra til et hus. Sjokkerende nok som dette kan være for enhver femåring, så forstår vi fort bakgrunnen når vi får en titt på innsiden av huset. Huset er nemlig pakket fullt av noe som ser ut som roboter eller dukker. Og de fleste av oss kjenner vel til at roboter ikke liker melk.

Robotene og dukkene i denne musikkvideoen av Herbie Hancock danser, snurrer og trasker rundt omkring takt med den hippe musikken til Herbie Hancock. Som tydeligvis kan høres fra en museumsverdig TV. Det er tydelig at de melkehatende robotene elsker musikken til Herbie Hancock. Men musikken hans var ikke bare populær blant de melkehatende robotene. Hiten ble også tildelt flere av de prestisjetunge MTV Video Music Awards i 1984. Dette inkluderte også prisene for “Best Concept Video” og “Best Special Effects”. Hancock spiller selv keyboard i videoen som et bilde på skjermen av TVen som senere i videoen blir knust på asfalten utenfor husets inngangsdør mot slutten av videoen. Det er uklart hvorfor TVen blir ødelagt eller hvilken av de uskikkelige robotene som er skyldig i en så seriøs udåd som knusing av TVen (som i dette huset nok vil bli klassifisert som drap), men vi kan kanskje anta at motivet bak denne kriminelle handlingen er en fanatisk Herbie Hancock fan som klikket totalt da den stakkars TVen sluttet å spille musikken hans. På grunn av de tydelige fanatiske undertonene  i denne handlingen kan det godt tenkes at denne udåden også ble utført av den samme fanatiske melkehatende gjerningsmannen som knuste melkeflaskene starten av videoen.

Pianisten Herbie Hancock laget musikkvideoen “Rockit” sammen med Bill Laswell. Singellåten ble publisert da Hancock slapp sitt 1983 album som han kalte “Future Shock”. Albumet var komponert av Hancock, producer Laswell, og synthesizer og Michael Beinhorn som programmerer trommemaskiner.

Komposisjonen sies kanskje å være den første gangen “scratching” og andre platespiller teknikker ble brukt av er velkjent band. Det ble noen år senere senere laget en film, kalt “scratch” som  er laget med inspirasjon fra historien bak denne episoden.

“Rockit” var veldig populær på radio i Storbritannia, og den ble også populær i danseklubber i USA på den andre siden av atlanteren.

Du kan ta en titt på den prisbelønnede videoen til Herbie Hancock på YouTube på den følgende linken:

Privacy Policy