Monster, “When I Grow Up”

Jobbportalen Monster.com er kjent for sine morsomme og til tider ironiske reklamevideoer. Ironi er definitivt det mest passende nøkkelordet for deres “When I Grow Up” reklamekampanje som de lanserte under SuperBowl TV sendingene i 1999.

Denne reklamekampanjen viser en rekke barn som med barnslig entusiasme forteller hva de ønsker å bli når de blir voksne. Dette er vi jo generelt sett vant med å se, men det som gjør denne reklamen både morsom og erindringsverdig er at i denne kampanjen har Monster.com snudd det på hodet og brukt ironi som hjelpemiddel. Når barna blir spurt om hva de ønsker å bli når de er voksne kommer de med de tristeste og kjipeste karrierene som kan tenkes. Denne morsomme kontrasten mellom den barnslige entusiasmen og de kjipe jobbene fikk tydeligvs mange til å tenke på hva som egentlig hadde skjedd med barndomsdrømmene deres, for Monster.com registrerte nesten en dobling i besøk på sidene sine etter å ha sendt denne reklamefilmen med beskjeden til seerne at “Det finnes en bedre jobb der ute”.

“When I Grow Up” ble i 2002 kåret som en av de 10 mest populære reklamene fra de siste 25 årene, og Monster.com bestemte seg for å kjøre en oppfølger for å fortsette suksessen ved SuperBowl arrangementet i 2000.

Her er linken til Monster sin reklamefilm. Nyt den:

https://www.youtube.com/watch?v=rJB0CzlzSwY&index=2&list=PL7073F678B52406D8

Privacy Policy