McDonald’s, “The Showdown”

Larry Bird og Michael Jordan konkurrerer i en av de mest minneverdige McDonald’s reklamefilmene. Denne filmen kalt “The Showdown” ble laget for McDonald’s av Leo Burnett Chicago. Reklamefilmen vant det årets  USA Today Super Bowl Ad Meter, og det viser seg at folk som har sett denne reklamen ofte har en tendens til å faktisk huske den flere år etter at de sist så reklamen på TV. Reklamefilmen ble en umiddelbar suksess, og fikk mye oppmerksomhet på grunn av stjernene som blir brukt som skuespillere i reklamesnutten. Kampanjen var faktisk så suksessfull for McDonald’s at de etter hvert bestemte seg for å produsere en oppfølger året etter, i 2010, denne gangen med stjernene LeBron James og Dwight Howard som skuespillere i reklamefilmen. Denne oppfølgeren ble kalt “One Year Later”

Reklamefilmen viiser de to kjente basketballstjernene Larry Bird og Michael Jordan der de trener i en gymsal. De er De bestemmer seg så for å ha en liten vennlig konkurranse der taperen vil bli utsatt for den ultimate form for tortur de begge tydeligvis kan tenke seg, nemlig å måtte se på mens den andre spiser lunsjen fra McDonald’s som de begge tydeligvis har veldig lyst på. Det starter relativt uskyldig med kast fra banen og bort i korga, men ettersom de begge tydeligvis har en sterk trang til å spise maten fra McDonald’s (eller til å ikke måtte se på kompisen spise maten fra McDonald’s) utarter det seg fort til en duell til det ekstreme der ballen må kastes via diverse gjenstander før den går i korga.

Under innspilling av denne reklamefilmen var selvfølgelig det meste gjort ved hjelp av redigering, men det sies også at Larry faktisk tok det som en ekte utfordring, og prøvde å finne ut om han kunne greie å treffe korga via poengtavlen på banen.

Du kan se denne verdensberømte reklamefilmen på https://www.youtube.com/watch?v=1shK-j_u6LI og så kan du jo se om du også kjenner igjen denne morsomme reklamefilmen så mange år etter at den først ble sendt.

Privacy Policy