Coca-Cola, “Mean Joe Green”

“Hey Kid, Catch!” Dette er en TV reklame som Coca Cola laget med Pittsburgh Steelers sin forsvarsspiller “Mean” Joe Greene. Reklamesnutten ble først vist 1 Oktober 1979, og senere ble den vist mange ganger, særlig under Super Bowl i 1980, og det var nok da den fikk mest oppmerksomhet på grunn av det utrolig store antallet seere dette idrettsarrangementet tiltrekker hvert år. Reklamefilmen vant etter hvert Cilo prisen for beste TV reklame i 1979. Og har siden blitt Erklært som en av tidenes topp 10 reklamefilmer av blant annet TV Guide Magazine. Utrolig nok ble denne reklamevideoen også vist på TV i andre land der “Mean” Joe Greene ikke engang var vident kjent blant seerne. Dette inkluderte for eksempel Storbritannia.

Den offisielle tittelen for reklamen som er laget av reklamebyrået McCann Erickson er “Mean Joe Greene”. Den er del av en større kampanje kalt “Have a Coke and Smile”.

Hendelsesforløpet i videoen er en klassisk og enkel reklame. Etter en fotballkamp tilbyr en liten gutt en Coca Cola til den skadede “Mean” Joe, som grabber flasken fra gutten og drikker alt innholdet på et blunk før han halter bort. Spilleren snur seg deretter til den nå veldig overrasket utseende guttungen, han smiler deretter, og så kaster trøya si til gutten og sier ”Hey kid, catch”.

“Mean” Joe Greene fortalte senere en litt morsom historie om da reklamesnutten ble filmet. Han fortalte at da de holdt på med å filme slutten av reklamefilmen var de nødt til å filme om igjen flere ganger ettersom Greene hadde problemer med å fullføre den siste, og mest viktige, delen av dialogen uten å rape. Ifølge Greene tok filmingen rundt tre dager når du regner med all rapingen og alle de nødvendige toalettbesøkene, så det er lett å tenke seg at Greene nok fikk i seg mer enn den daglig anbefalte dosen av Coca Cola under denne innspillingen.

Her kan du se Coca Cola sin Reklamevideo kalt “Mean Joe Greene” på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=xffOCZYX6F8

Privacy Policy