Budweiser, “Frogs”

Når det gjelder morsomme og populære SuperBowl reklamefilmer er det få selskaper som kan måle seg med Anheuser-Busch og deres Budweiser og Bud Light  produkter er blant de mest solgte ølmerkene i USA, der de konkurrerer hardt med ølmerket Miller og Miller Lite. Begge disse ølmerkene er kjent for å lage bra og underholdende reklamer med mye humor, og disse reklamene blir derfor også delt ofte på internett på grunn av sin underholdningsverdi.

Mange av oss har kanskje hatt fine friluftsopplevelser der vi har sittet med kompiser ute rundt et bål, eller kanskje på en veranda foran hytta, og sett utover et stille tjern med en god og kald pils i hånden. Det er da en tenker at sannelig er livet godt å leve, og det kan også ofte hende at man etter hvert blir fristet til å stemme i en låt der man sitter og beundrer måneskinnet og en stjerneklar himmel. “Frogs” snur dette scenariet opp ned, og ser på den samme situasjonen med tjernet, eller sumpen, som utsiktspunkt, og med hovedpersonene i form av en gjeng med frosker som synger Bud-weis-er i acapella versjon, der de sitter og nyter utsikten til et stort skinnende Budweiser neonskilt på noe som ser ut som en bar i strandkanten. Det viser seg etter hvert at froskene også har en del andre triks og knep på lur enn bare å kunne synge ølnavn i acapella. ,

“Frogs” reklamen, som kostet Anheuser Busch selskapet 2.3 millioner dollar på grunn av de mange sofistikerte spesialeffektene og det robotiske utstyret som måtte spesialbygges for filmene, endte opp med å bli en av Anheuser-Busch og Budweiser sine største suksesser når det gjelder markedsføring. Folk likte reklamen så godt at den etter hvert ble opphavet til en hel rekke av oppfølgere på reklamefronten, i tillegg til at den inspirerte og la grunnlaget for utviklingen av store mengder av andre typer reklamemateriale og andre reklameeffekter. I oppfølgerne blir vi etter hvert kjent med de andre sumpdyrene i “The Swamp Gang”. Disse inkluderer Louie the Lizard, Frankie the Lizard og The Ferret. Vi blir også vitne til deres diverse intriger og planer for om å overta froskenes plass som sumpens nyeste musikkstjerner. Vi blir også kjente med de øltørste froskenes strategier for å finne seg øl, som etterhvert  ender i varierende grader av suksess. En ting er i alle fall klart basert på disse filmene, og det er at frosker liker øl.

Her er en lenke til en video som viser både den originale “Frogs” filmen i tillegg til at den også viser flere av oppfølgerne som ble inspirert av suksessen til den første filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=L2ffAPN4h0Y

Privacy Policy